Ij Kantine
Succesverhaal

IJ-Kantine

Dankzij Yes is de IJ-kantine altijd voorzien van smetteloze servetten en tafellakens.

Restaurant-café de IJ-kantine is gevestigd in een stoer industrieel pand dat perfect past bij het ruige karakter van de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Met een prachtig uitzicht op het IJ kunnen gasten hier genieten van verse en lokale gerechten. Bedrijfsleider Sjouk Verheul werkt zoveel mogelijk samen met ondernemers uit de regio. ´Duurzaamheid is daarbij erg belangrijk. Als het even kan, gebruiken we lokale producten en ons menu verandert met de seizoenen mee.´

‍Dankzij Yes is de IJ-kantine altijd voorzien van smetteloze servetten en tafellakens. Daarnaast zorgen we dat hun bedrijfskleding tip top in orde is. De koksbuizen en overhemden worden professioneel gereinigd in onze groene stomerij. Het is weer een zorg minder voor Sjouk. ‘Als bedrijfsleider heb ik mijn handen al vol genoeg. Van bestellingen doen en roosters maken, tot achter de bar staan en op de vloer meewerken. Partners als Yes maken mijn werk een stukje makkelijker.’

Yes zegt nooit nee

Voor Sjouk is het persoonlijke contact met zijn leveranciers erg belangrijk. 'Ik kan Yes altijd bereiken en ze zijn erg oplossingsgericht. Stel dat ik vanavond opeens 200 gasten over de vloer krijg en ik heb nog servetten nodig, dan gaat Yes dat gewoon regelen. Ze hebben nog nooit nee gezegd.' Het groene aspect weegt ook mee in de samenwerking met Yes. 'Alles is net zo schoon als je mag verwachten, met als pluspunt dat er geen chemische middelen aan te pas komen. Dat sluit aan op onze bedrijfsfilosofie.'

Seizoensgebonden en lokaal

‍De IJ-Kantine gebruikt zoveel mogelijk producten uit de regio. Op de kaart staan lokale bieren en vis uit de Noordzee. 'We werken graag samen met lokale leveranciers die mooie producten maken. Bijvoorbeeld frisdranken van de Amsterdamse Frisdrank Fabriek en kroketten en bitterballen van Holkamp. Onze menukaart is seizoensgebonden. Er staan geen wintergroenten op het zomermenu, en andersom.´

De toekomst is duurzaam en sociaal

‍Gasten worden steeds kritischer als het gaat om duurzaamheid. En dat is helemaal terecht, volgens Sjouk. 'We zijn bezig om ons menu nog duurzamer te maken en daarin gaan we steeds een stapje verder. Nóg lokaler inkopen en het liefst aansluiten bij maatschappelijke initiatieven. Daarbij kun je denken aan het afnemen van scharreleieren van een lokale zorgboerderij. Duurzaam en sociaal ondernemen, dat is de toekomst.' ‍

Ij Kantine

We hebben nooit meer discussie over de kwaliteit en ik heb er oprecht geen omkijken meer naar.

Jasper Goedhart, IJ-Kantine

Jouw merk duurzaam en sociaal versterken?

Contact

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Email ons

info@yesfacilitygroup.nl

Bel nu

Ma t/m vrij van 09:00 tot 17:00

Chat met ons

Ma t/m Vrij van 09:00 tot 17:00
  • Yes Facility Group B.V.
  • Postbus 59270
  • 1040KG Amsterdam
  • KvK: 80770223
  • BTW: 861793948B01