Cookie Consent by Free Privacy Policy website
Blog
March 10, 2022

Yes, we can: Meet the Flower Family

Bloemen die de wereld een stukje mooier maken

Onze duurzame en sociale bloemenservice is één van de meest populaire diensten van YES. Samen met The Flower Family uit Amsterdam zorgen wij dat jouw kantoor weer helemaal opfleurt. Afgelopen jaar won dit jonge bloemenbedrijf de aanbesteding van de Gemeente Amsterdam en het wordt ook ondersteund door Stichting Doen en de Rabobank Foundation. Duurzaamheid en inclusiviteit staan hoog in het vaandel bij The Flower Family. Oprichter en eigenaar Jos van Beuningen: “Met bloemen van The Flower Family heb je niet alleen iets moois op kantoor, maar doe je ook iets goeds voor de samenleving.” 

The Flower Family selecteert haar kwekers op kwaliteit, duurzaamheid en ambachtelijke passie. Bloemen van The Flower Family zijn direct afkomstig van Nederlandse kwekers die het keurmerk Milieu Programma Sierteelt (MPS) hebben. “Onze kwekers hebben allemaal de A of A+ kwalificatie. Dat is de meest milieuvriendelijke teelt die je kan hebben. Bestrijdingsmiddelen en kunstmest worden tot het uiterste beperkt en ze oogsten alleen bloemen die ook al zijn verkocht. Zo belanden er geen bloemen op de afvalhoop,” zegt Jos. 

Ook mensen bloeien op bij The Flower Family


The Flower Family werkt met ‘talenten’: mensen die door de Gemeente Amsterdam aan het werk worden geholpen. Volgens Jos is het onzin dat mensen een afstand tot de arbeidsmarkt zouden hebben. “Het is juist omgekeerd, de arbeidsmarkt heeft een afstand tot de mens. Bij The Flower Family noemen we deze medewerkers ‘talenten’ omdat wij ons focussen op hun talenten en niet op hun beperkingen. Dan zie je mensen opbloeien, blij worden en zich weer deel van de maatschappij voelen. Supermooi toch, dat je dat kan realiseren als bedrijf? Geen stichting of instelling voor nodig, maar gewoon een BV met een duurzaam en sociaal gedachtegoed.” 

Goed doen in stijl


Bloemen van The Flower Family zijn dus een middel om iets goeds te doen. Maar daarvoor hoef je niets aan stijl en goede smaak in te leveren, integendeel. Samen met designers Dennis en Mick, en bloemist Constance, besteedt The Flower Family veel aandacht aan de laatste trends en werkt met de kleuren en bloemen van het seizoen. “We volgen alle ontwikkelingen op het gebied van fashion en design en zo blijven we vernieuwen met een wekelijkse familybundel en trendy boeketten.” 

Vier redenen om bij ons je bloemen te regelen

  1. Als zakelijke klant heb je een gepersonaliseerd bestelportaal waarmee je eenvoudig bloemen en planten bestelt.
  2. Wij bezorgen flexibel en duurzaam, 6 dagen per week, door heel Nederland. In de randstad gebruiken we fietsen en elektrisch vervoer.
  3. Bij ons koop je bloemen en planten met een verhaal: niet de transactie maar de persoonlijke relatie staat centraal. Samen maken we de wereld een stukje mooier.
  4. The Flower Family is het enige bloemenbedrijf dat officieel erkend is als social enterprise. Door je bloemen en planten bij ons te bestellen, draag je bij aan je social return-verplichting.

Groene vingers niet nodig


De bloemensector is volop in beweging en zit midden in de transitie van grijs naar groen. The Flower Family is koploper in deze transitie en werkt samen met vooruitstrevende kwekers aan meer duurzaamheid en innovatie. Dat past toch ook bij jouw manier van ondernemen? Neem contact op met Caspar van YES en hij regelt voor jou een fleurig kantoor:

caspar@yesfacilitygroup.nl of 06-57726472.

Yes, we can: Dierenkliniek Vondelpark

Een smetteloze praktijk voor Amsterdamse viervoeters

Lees het hele verhaal
Bekijk alle blogs

Yes, we can: Roetz-Bikes

Circulaire fietsenvloten voor kleine en grote bedrijven

Lees het hele verhaal
Bekijk alle blogs

Yes, we can: Yes is een social enterprise

Impact maken samen met onze mensen, klanten en partners

Lees het hele verhaal
Bekijk alle blogs

Yes, we can: The Good Roll

Samen maken we de wereld less shitty

Lees het hele verhaal
Bekijk alle blogs