nieuws

Wij zijn een social enterprise.

Sinds maart dit jaar mag Yes zich een social enterprise noemen.

We zijn ontzettend trots om deel uit te maken van Social Enterprise NL: een groeiend netwerk van ondernemers die gaan voor een inclusieve en circulaire economie waarin voor iedereen winst wordt gecreëerd. Op de ledenlijst staan baanbrekende merken zoals Tony Chocolonely, Fairphone en Mud Jeans. Onze partners The Flower Family en Roetz-Bikes zijn ook van de partij. We bevinden ons dus in uitstekend gezelschap!

Sociale ondernemingen hebben in Nederland nog geen aparte juridische positie en zijn meestal 'gewoon' een BV. Maar ze zijn wel fundamenteel anders dan gewone bedrijven. Social enterprises hebben in de eerste plaats een maatschappelijke missie en zoeken innovatieve oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Geld verdienen is niet het hoofddoel, maar vooral een middel om de wereld een stukje mooier te maken.

Een sociaal ondernemer:
  • Zet het maken van impact op de eerste plaats.
  • Maakt die impact met het leveren van een dienst of product.
  • Heeft een verdienmodel waarbij winst het middel is, niet het doel.
  • Behandelt iedereen transparant en fair.
  • Onderneemt op een sociale manier.
Meer dan alleen je eigen onderneming

Iedereen kan een social enterprise worden. Sterker nog, wij vinden dat elk bedrijf anno 2022 sociaal zou moeten ondernemen. Het is een geleidelijk proces dat begint met het zetten van de eerste stap. Via onze partner The Flower Family kwamen we in contact met de Gemeente Amsterdam die ons hielp met het plaatsen van ons eerste 'Talent'. In het begin waren er wat uitdagingen, maar de nieuwe dynamiek en energie binnen ons team gaf het gevoel dat we aan iets groters werkten dan alleen onze eigen onderneming.

We moeten het samen doen

Afgelopen jaar zijn we doorgegroeid tot een team met 10 Talenten. Deze mensen hebben allemaal hun eigen specialisme en groeipad, en het merendeel heeft intussen een vast contract. De overgang vroeg de nodige inzet van onze andere teamleden, zoals nog meer focus op persoonlijke aandacht, communicatie en goede processen. Maar het heeft ons ontzettend veel gebracht: relativeringsvermogen, een breder perspectief en ontzettend veel voldoening. Dit vertaalt zich ook naar de kwaliteit van het werk dat we voor onze klanten doen. Samen met hen, onze partners en onze mensen creëren we een positieve impact.

De impact van Yes

‍Met het leveren van duurzame facilitaire diensten wil Yes een zo groot mogelijke positieve impact maken op het milieu. Er moet een enorme duurzaamheidsslag worden gemaakt binnen de facilitaire sector en de impact daarvan kan en moet groot zijn. Om onze gezamenlijke duurzaamheidsdoelstellingen te halen, moet iedereen meedoen. Stel je voor dat alle bedrijven, groot en klein, alleen nog elektrische logistieke diensten inkopen. En dat ecologisch schoonmaken de norm zou zijn, in plaats van de uitzondering. We kunnen hier als maatschappij ontzettend veel winst behalen en dat is waar Yes de komende tijd keihard mee aan de slag gaat.

Social return verplichting

‍En dan hebben we het nog niet eens over het sociale aspect gehad. Zoals gezegd heeft Yes 10 Talenten in dienst. Dat zijn mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die niet zo makkelijk een baan kunnen vinden. Heel raar eigenlijk, vinden wij, want er is genoeg werk voor iedereen. Yes wil meebouwen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen erbij hoort. Koop je bij ons je facilitaire diensten in, dan maak je niet alleen positieve sociale impact, maar kun je deze uitgaven ook opvoeren als social return verplichting als jouw onderneming die heeft. ‍

Jouw merk duurzaam en sociaal versterken?

Contact

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Email ons

info@yesfacilitygroup.nl

Bel nu

Ma t/m vrij van 09:00 tot 17:00

Chat met ons

Ma t/m Vrij van 09:00 tot 17:00
  • Yes Facility Group B.V.
  • Postbus 59270
  • 1040KG Amsterdam
  • KvK: 80770223
  • BTW: 861793948B01