partner

Meet Roetz-Bikes

Onze partner Roetz-Bikes is een bedrijf naar ons hart: duurzaam, circulair én sociaal.

In hun Fair Factory in Amsterdam-Noord maakt Roetz splinternieuwe designfietsen en e-bikes van zorgvuldig geselecteerde hergebruikte fietsframes. Mensen met een rugzakje, die moeite hebben een plek te vinden op de arbeidsmarkt, worden hier door Roetz opgeleid tot volwaardige fietsenmakers met goede kansen op een vaste baan. Samen met Roetz verzorgt Yes bedrijfsfietsen zodat jouw medewerkers altijd op een circulaire en oer-Hollandse fiets kunnen springen. What's not to like?

Roetz timmert al sinds 2011 aan de weg. Dit jaar wonnen ze de Circular Award 2022: een prijs voor innovatieve Nederlandse ondernemers die de circulaire economie aanjagen. Er belanden in Nederland elk jaar ongeveer 1 miljoen afgedankte fietsen op de afvalhoop. Veel onderdelen hiervan zijn nog prima in orde en krijgen dankzij Roetz een tweede leven. Ze worden schoongemaakt en bewerkt tot een stijlvolle en milieuvriendelijke fiets van topkwaliteit. In 2021 bespaarde Roetz op die manier 20 ton grondstoffen. De huidige Roetz-Bikes collectie is 30% tot 70% circulair en de volgende stap is een 100% circulaire fiets.

Maatschappelijke winst voorop.

‍Net als Yes is Roetz een social enterprise. Social enterprises onderscheiden zich van 'gewone' bedrijven door maatschappelijke winst voorop te stellen en kansen te bieden aan mensen die normaal gesproken niet zo gemakkelijk aan werk komen. Roetz gelooft in een inclusieve samenleving waarin niemand buiten de boot valt en geen talent onbenut blijft. In de Roetz Fair Factory doen vrouwen en mannen werkervaring op en volgen een erkende opleiding als fietstechnicus zodat ze een nieuwe start kunnen maken.

Op die fiets!

Samen met Roetz verzorgt Yes fietsenvloten voor grote en kleine bedrijven. Er zijn steeds meer werkgevers die het belangrijk vinden dat hun medewerkers over een bedrijfsfiets kunnen beschikken. Onze klantenkring in de randstad groeit met de week en bestaat onder andere uit Nationale-Nederlanden, World Trade Center Utrecht, Delftse Poort Rotterdam en Amsterdams advocatenkantoor De Brauw. Roetz levert de fietsen en Yes zorgt voor een op maat gemaakt reserveringsportaal en sleutelbeheer via lockers van MyPup. Zelfs key-less fietsen zijn mogelijk, dankzij onze samenwerking met X-Bike.

Sluit jij je ook aan bij onze circulaire fietsrevolutie?

‍Met de flexibele en milieuvriendelijke bedrijfsfietsenservice van Roetz en Yes heb je geen omkijken naar je fietsenvloot. Er zitten alleen maar voordelen aan: fitte en mobiele medewerkers, een kleinere footprint van je bedrijf en een boost voor je imago.

Jouw merk duurzaam en sociaal versterken?

Contact

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Email ons

info@yesfacilitygroup.nl

Bel nu

Ma t/m vrij van 09:00 tot 17:00

Chat met ons

Ma t/m Vrij van 09:00 tot 17:00
  • Yes Facility Group B.V.
  • Postbus 59270
  • 1040KG Amsterdam
  • KvK: 80770223
  • BTW: 861793948B01