blog

5 manieren om je bedrijf te verduurzamen in 2022

Morgen al beginnen met de verduurzaming van je bedrijfsvoering.

Veel gepraat, weinig actie. Zo kun je de VN-klimaatconferentie van het afgelopen jaar volgens ons zo’n beetje samenvatten. Dit jaar gaan ze weer praten, maar als bedrijf hoef je niet op de politiek te wachten. Je kunt morgen al beginnen met de verduurzaming van je bedrijfsvoering. ‍ Goed zorgen voor onze planeet is allang niet meer voorbehouden aan boomknuffelende hippies. En bedrijven weten ook dat het gewoon ‘good business sense’ is. Het is goed voor je imago, voor het aantrekken van nieuwe klanten en voor het werven van passend personeel, om maar even een paar dingen te noemen. ‍ Natuurlijk gebruikt bij jullie iedereen z’n eigen mok in plaats van plastic bekers (vanaf 2023 verplicht), gaan elektrische apparaten uit na werktijd en krijgen je medewerkers een verantwoorde lunch. Maar als je je bedrijfsvoering doorlicht, valt er vaak nog veel winst te behalen. Let goed op deze 5 punten.

1. Mobiliteit en logistiek met oog voor de toekomst

Ook al zijn we het thuiswerken intussen behoorlijk beu, we hebben de afgelopen twee jaar geleerd dat veel werk prima op afstand gedaan kan worden. Nu blijkt dat medewerkers niet met een zak chips op de bank gaan liggen Netflixen, staan steeds meer bedrijven open voor remote werken. ‍ Eén van de manieren om je CO2-uitstoot te verminderen, is natuurlijk het beperken van de kilometers die je medewerkers met de auto maken. Sterker nog, bij meer dan 100 medewerkers moet je vanaf 2023 jaarlijks rapporteren over de CO2-uitstoot die voortkomt uit woon-werkverkeer. Geef medewerkers dus de optie om vaker thuis te werken en wellicht een fiets van de zaak. Wij werken samen met Roetz-Bikes voor bedrijfsfietsen en fietsen voor medewerkers. Naast een CO2-besparing dragen deze fietsen bij aan je Social Return verplichting. ‍ Samen met MyPUP en ons duurzame wagenpark kun je je logistiek ook aanzienlijk verduurzamen. Regelmatig helpen wij klanten met logistieke uitdagingen. 400 relatiegeschenken bezorgen op 1 dag? Geen probleem. Laat je pakketjes door YES afleveren met elektrische bakfietsen in de stad en elektrische bestelbussen voor distributie door het hele land.

2. Een écht schone werkplek

We willen natuurlijk allemaal op een schone en frisse plek werken. Maar als iets er schoon uitziet, betekent dat niet dat het ook écht schoon is. Reguliere schoonmaakmiddelen bevatten schadelijke stoffen die het water en de lucht vervuilen. Zelfs de luchtkwaliteit binnenshuis gaat ervan achteruit. ‍ Ecologische schoonmaakmiddelen zijn beter voor de planeet en de gezondheid van je medewerkers. En vaak ook minder duur want met azijn en groene zeep komt je schoonmaker al een heel eind. Daarnaast kun je producten kopen die gemaakt zijn van biologisch afbreekbare ingrediënten. Kies verpakkingen van gerecyclede materialen en gebruik hervulbare flessen en geconcentreerde producten. ‍ Je hele schoonmaak duurzaam uitbesteden? Daarvoor kun je bij YES aankloppen. Wij gebruiken professionele ecologische producten van Werner & Metz. Voor auto’s en ramen werken we met Eco Green Auto Clean en gebruiken we geen enkele druppel water.

3. Vergroen je kantoor

Planten en bloemen op kantoor zien er niet alleen mooi uit, maar zorgen ook voor productieve, creatieve en gezonde werknemers. Je hoeft het niet van ons aan te nemen: uit onderzoek door Harvard blijkt dat mensen die op een groen kantoor werken 30% minder ziek zijn, 26% beter kennis verwerven en 6% beter slapen. ‍ Planten filteren de lucht waardoor we minder kans lopen om ziek te worden. Ze zorgen goed voor ons dus het minste wat we kunnen doen, is ook goed voor hen zorgen. Het is belangrijk om ze op de juiste plek te zetten. Zoek daarom uit hoeveel licht en warmte jouw planten en bloemen op kantoor nodig hebben. ‍ Geen groene vingers? Samen met de duurzame en sociale bloemenservice van The Flower Family zorgen wij voor een fleurig kantoor. Wil je de entree van je bedrijf aankleden met mooie bloembakken? Daarvoor werken we samen met Upperbloom.

4. Linnengoed dat lief is voor de aarde

In de horeca is schoon gewassen bed- en tafellinnen essentieel voor je dienstverlening. De grootste milieu-impact zit hier in het verwarmen van het water: 80 tot 90% van de energie gaat daar naartoe. Was dus zo koud mogelijk (scheelt ook flink wat euro’s) en gebruik de eco-stand. ‍ Minder wassen is natuurlijk het beste. Een bonus is dat je linnengoed ook minder snel slijt. In steeds meer hotels kunnen gasten aangeven of ze wel of geen schone handdoek willen. Een handdoek op de grond betekent dat ze een schone willen, eentje op het rek betekent dat ze hem nog een keer gebruiken. Met zo’n systeem zorg je dat ruim 40% van jouw gasten hun handdoeken hergebruikt. ‍ Je linnengoed laat je met een gerust hart aan YES over. Wasserij en Stomerij Natural Cleaning is onze partner en werkt met het 100% milieuvriendelijke reinigingsproces GreenEarth Cleaning. Het linnengoed importeren wij via Star Linen die duurzaam Europees linnen levert dat is gemaakt van gecontroleerd biologisch katoen. Oud linnengoed wordt hergebruikt via de ‘end-of-life’ methode.

5. Een toekomstbestendige lunch

De werkende Nederlander trekt gemiddeld 25 minuten uit voor de lunch. Daarmee hebben we de kortste lunchtijd van heel Europa. Snel een boterham wegwerken achter je bureau is natuurlijk niet gezond en samen lunchen is ook veel beter voor het teamgevoel. Steeds meer werkgevers begrijpen dat en zien de meerwaarde van het investeren in een dagelijkse lunch voor hun medewerkers. ‍ Bij ons op kantoor genieten we elke dag samen van een vegetarische lunch. Want intussen weten we allemaal dat vlees eten veel schade toebrengt aan het klimaat, de dieren en onze gezondheid. En dat vegetarisch eten helemaal niet saai of ingewikkeld hoeft te zijn. Onze favorieten? Vegetarische tonijnsalade, eiersalade en filet americain! ‍ Ook met z’n allen gezond en lekker lunchen op kantoor? Wij regelen het voor je in 2022, samen met Company Sandwich.

Jouw merk duurzaam en sociaal versterken?

Contact

Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.

Email ons

info@yesfacilitygroup.nl

Bel nu

Ma t/m vrij van 09:00 tot 17:00

Chat met ons

Ma t/m Vrij van 09:00 tot 17:00
  • Yes Facility Group B.V.
  • Postbus 59270
  • 1040KG Amsterdam
  • KvK: 80770223
  • BTW: 861793948B01